4.4 C
София
петък, април 19, 2024

ПСЖ постигна много трудна победа над Ница

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПСЖ постигна труден, но много важен успех с 2:1 над Ница в мач от 25-ия кръг на Лига 1. По този начин шампионите се изравниха с Лил на върха в класирането и дори заемат първата позиция преди двубоя на „песовете“.

Домакините стартираха агресивно и от първата минута поеха инициативата. В 22-ата минута това даде резултат и възпитаниците на Маурисио Почетино поведоха. Юлиан Дракслер бе на точното място и засече в средата.

В 42-ата минута гостите можеха да стигнат до изравняването, но удар на Амин Гуири премина покрай левия страничен стълб.

В началото на втората част Мауро Икарди имаше отлична възможност да удвои преднината на тима си, но изстрелът му бе блокиран от защитник на Ница.

Ница отговори с опасен изстрел на Рони Лопеш в 49-ата минута, преминал на сантиметри от напречната греда.

Проверка по рама

Но топката все пак попадна в мрежата на Кейлор Навас в ответната атака. Защитата на парижани допусна група грешка, от която се възползва Рони Лопеш, който хладнокръвно реализира.

В 59-ата минута Килиан Мбапе направи самостоятелен пробив, след което стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

Две минути по-късно гостите нацелиха напречната греда след изстрел на Амин Гуири.

Постепенно ПСЖ вдигна оборотите и това даде резултат в 76-ата минута, когато Мойс Кийн засече с глава в мрежата на Ница.

До края на двубоя гостите опитаха отново да достигнат до изравняването, но защитата на домакините се справи с атаките на Ница.

С постигнатия успех ПСЖ се изравни на върха в Лига 1 с Лил, като двата тима имат по 54 точки, но парижани са с по-добра голова разлика. От своя страна Ница е 14-и с 29.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ