9.9 C
София
петък, март 29, 2024

Пускат безплатни бързи тестове за коронавирус в Бургас

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Снимката е илюстративна

В пет здравни заведения в Бургас ще бъдат разкрити кабинети за безплатно изследване с бързи антигенни тестове, съобщи за БНР Бургас директорът на здравната инспекция в града д-р Георги Паздеров. Това може да се направи в Медицински център 1 и 2, в ДКЦ-тата към бургаската многопрофилна болница и към болница „Бургасмед“ в Меден рудник“, както и в бившата Трета поликлиника.

 „Сега те имаха такива тестове, по медицински показания го правеха. Но сега всички граждани, които желаят да проверят състоянието си, да знаят, че може да бъде извършено. Днес следобед лечебните заведения ще получат совите тестове от РЗИ. Хубавото е гражданите да се обръщат към своите лични лекари и те да преценят. Във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на цялата област се извършва термометрия  и пропускателен режим и се осъществява стриктен контрол за спазване забраната за посещение на външни лица, свиждания, с изключения за пациенти в терминален стадий“

В магазините тип МОЛ, закритите пазази и други търговски обекти се организира пропускателен режим за спазване броя на клиентите, посоките на движение и носенете на маски, каза още д-р Паздеров.  Това ще бъде съпроводено със засилен контрол от страна на институциите. 

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ