1.5 C
София
петък, април 19, 2024

Пускат оферти за тайни купони в сайтове за безплатни обяви

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Партита въпреки противоепидемичните мерки могат да бъдат организирани в апартамент, бар, зала за тържества или заведение срещу почасов наем, предаде БНТ.

Офертите се намират в сайтове за безплатни обяви. А при интерес – хазяите обясняват, че при проверка от полиция и РЗИ отговорността ще бъде на наемателите.

В сайт за безплатни обяви екип на „По света и у нас“ открива възможност за парти в бар срещу почасов наем. Опитва да направи резервация за рожден ден с 20 гости утре вечер.

„Ограничението е до 15 човека по принцип. За утре ни е свободен денят. Не до 22.00 ч., можете и по-късно. Рискът ще бъде за вас – в смисъл отговорността ще бъде за вас. Като заведение няма да работим, в момента заведенията са затворени. Ние ще ви го отдадем под наем. Ако решите да сте повече хора, ще бъде на ваша отговорност“, обясняват по телефона.

Екипът попада и на друга обява. Този път опитът да резервира заведението е неуспешен.

Проверка по рама

„В момента нямаме право да правим каквото и да било. Няма как“, отговарят.

В заповедта на здравния министър е разписано, че тържества от частен характер с повече от 15 човека са забранени. В заведенията посетители се допускат само за да си вземат храна за вкъщи. До 22.00 ч. могат да работят и само ресторантите в хотелите.

Екипи на столичната здравна инспекция и МВР проверяваха спазват ли се ограниченията. В първото заведения проверяващите бяха посрещнати с дърпане на пердето и заключване на вратата.

И така около 10 минути. Те бяха достатъчни на няколко посетители на заведението да се измъкнат през вход, до който проверяващите нямат достъп. Така след като завесата беше вдигната, нарушители не бяха открити.

„Проверихме изцяло. Не се установиха клиенти. Предлага се храна за вкъщи. Имаше само едно лице. В случая е барманът“, обясни Дария Велкова от столичната РЗИ.

В столичния квартал „Люлин“ инспектори и полицаи проверяват няколко заведения. Повечето са затворени и тъмни. Малко след полунощ проверяващите се натъкват на заведение, в което има няколко човека.

Магазин за Акумулатори

Проверяващите чакат с часове да влязат в ресторанта.

„Възможно е вътре да има персонал, и е възможно и клиенти. Няма как да установим нещо, което не сме видели. Няма как да се влезнем със взлом“, обясни Велкова.

Малко след 2 часа пред заведението останали само полицаите. Не стана ясно колко нарушения са засечени в София през изминалата нощ. Сигурно е обаче, че проверките продължават.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ