Радев: Държавността се завръща. Няма незаменими хора, на които властта им принадлежи по право

Моята оценка за първите дни на служебния кабинет е, че започна да се връща държавността в държавата. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев в село Руня, предаде Агенция „Фокус“.

Счетоводна Къща ИРМАТИ

„Това е най-важната задача – българите да бъдат убедени, че има укрепване на тази държавност, връщане на нормалността. Разбира се, два месеца са прекалено малък период, за да се направят някакви съществени неща. Но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет, ще направят всичко възможно българите да го усетят“, заяви Радев.

„Чистка, преврат, вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром на цялата администрация, на службите за сигурност? Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Тогава трябваше да задаваме тези въпроси“, отговори той на въпрос във връзка с това, че има недоволни от уволненията в държавната администрация.

„Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора – незаменими, на които властта по право им принадлежи. Това са рутинни процедури. Сменят се хора на управленски нива“, подчерта президентът.

Всички случаи, в които бъдат установени на нарушения на закона, трябва да бъдат и показани, и пресечени, каза Радев.

https://www.vbox7.com/play:e5d773ca33 

Новините Днес

„Внезапният напън на господин Ананиев да се впише като герой, който с тялото си бранеше шефовете на агенцията от уволнение, е повече от трагичен“, коментира Радев твърденията на Ананиев за натиск от страна на президента.

„Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, коментира Радев предложението за премахване на паметника на Съветската армия.

Счетоводна Къща ИРМАТИ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Posts

Където и да бръкнеш, все смърди: Обществени поръчки за милиони в правосъдното министерство

Янаки Стоилов Източник: БГНЕС Съмнителни обществени поръчки и назначения установи служебното ръководство на правосъдното министерство. Това е поредният…