18.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Рашков: До края на мандата ми България ще има нов главен прокурор, а Гешев ще плаща до живот!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отношенията между МВР и прокуратурата се изострят все повече. Бойко Рашков буквално не може да гледа Иван Гешев, което се разбра от отказа му да приеме поканата за среща на главния прокурор, писа „24 часа”.

„Ще приема поканата на следващия главен прокурор” – отсече министърът на вътрешните работи, с което ясно намекна, че работи по свалянето на Иван Гешев.
Единственият начин да се свали от длъжност главен прокурор е чрез предложение от Висшия съдебен съвет, след което от президента зависи дали да приеме предложението или не.
ВСС обаче е малко вероятно да направи подобно предложение към момента. Това е причината Бойко Рашков да търси алтернативни начини за сваляне на Гешев.

В момента тече разследване срещу прокуратурата, чието лице е именно Иван Гешев. Подслушванията продължават, въпреки съпротивата на прокуратурата, съобщи още „24 часа”.
Срещу Гешев отдавна има обвинения, че работи в полза на Борисов и Пеевски и в ущърб на Радев. Арестите в президентството от миналата година бяха официално обявени за незаконни.

До този момент обаче няма официално обвинение срещу Гешев и именно това явно цели да направи Бойко Рашков. В момента събира доказателства, за да може до края на мандата му, който засега е на 11 юли, но има индикации да продължи поне до есента, да може да свали главния прокурор от поста му, изправяйки го пред съда.

Ако Рашков успее да докаже незаконни действия на Гешев, то последния го чакат много сериозни проблеми.

Припомняме, че народът отдавна се произнесе срещу Иван Гешев. Срещу него имаше протести още при назначаването му, после през миналото лято, а наскоро те бяха възобновени.

Проверка по рама

Целта на Рашков е да премахне Гешев от поста му, за да може да арестува Бойко Борисов.

„Докато Гешев нарича Борисов „шефе”, човекът от Банкя има абсолютен имунитет”, каза преди няколко дни вицепремиерът.

https://skrapmetal.net/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d1%85%d0%b5%d1%80%d0%be-%d0%bc%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%84%d0%b0-%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%88/

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ