13.8 C
София
петък, март 29, 2024

Реал Мадрид продължава гонитбата с Атлетико Мадрид и Барселона за титлата в Ла Лига

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Реал (Мадрид) срази у дома Осасуна с 2:0 в мач от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. Едер Милитао (76) и Каземиро (80) реализираха головете за успеха на „кралете“, които не изостават от лидера и градски съперник Атлетико (Мадрид) в битката за титлата, а в същото време дръпна с три точки пред Барселона. Каталунците обаче са с мач по-малко.

Зинедин Зидан даде почивка на Лука Модрич и Тони Кроос преди полуфиналния реванш от Шампионската лига срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ идната седмица, но и без тях домакините доминираха от самото начало.

Еден Азар, Каземиро, Марко Асенсио, Карим Бензема, Едер Милитао и Винисус Жуниор направиха пропуски през първата част, в която „белият балет“ не успя да вкара гол. Авила се разписа в 45-ата минута за Осасуна, но попадението му не бе зачетено заради засада.

След почивката Монкайола от гостите и Родриго от домакините пропиляха изгодни възможности за гол, какъвто падна в 76-ата минута, когато Едер Милитао засече топката с глава и я вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Серхио Ерера. Четири минути след това Карим Бензема пусна извеждащ пас към Каземиро, който излъга вратаря Серхио Ерера и прати топката в мрежата за 2:0. Иско имаше добра възможност да вкара трети гол в 88-ата минута, но стреля в аут.

С успеха си Реал събра 74 точки и е на две от лидера Атлетико. Осасуна е на 11-а позиция с 40 точки..

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ