11.1 C
София
вторник, април 23, 2024

РЕЗИЛ! Каракачанов обърна резбата – заряза Бойко и вече се мазни на Румен Радев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Воеводата“ много бързо се ориентира за правилната посока

 

Красимир Каракачанов, който до вчера ставаше за резил като коалиционен партньор на Бойко Борисов и бе пръв негов подмазвач, обърна политическата резба и вече пледира за президентска република, научи Narod.bg.

Според запознати, кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е поел ролята на посредник, който да стопли отношенията между войводата и Румен Радев. Явно мисията на кмета, който е и член на масонска ложа „Сила”, е успешна, пише и „Уикенд”.

Тези дни след заседание на Изпълнителния комитет на войводите стана ясно, че те ще се борят за промяна в Конституцията с цел да се засилят правомощията на президента.

Партийният лидер Красимир Каракачанов, който наскоро погреба сестра си Светлана Каракачанова-Немска, внезапно починала на 49 години, пък не спира да дава изявления в медиите. Според него, за да излезе България от кризата е нужна радикална промяна, която той вижда в засилване на президентските правомощия.

Проверка по рама

„Историята в Европа го е показала – президентската република е много по-добър инструмент за управление” – обяви шефът на ВМРО, а опонентите му не скриха, че са потресени от скоростта, с която довчерашният съюзник на ГЕРБ, зави към Румен Радев. Водачите на „Атака”, „Воля” и НФСБ сигурно имат далеч повече основания да са недоволни и да се отдалечат от Борисов, но никой от тях не скочи да иска президентска република.

За разлика от тях Каракачанов вече дефинира новия основен приоритет на ВМРО – промени в Конституцията и президентска република. Явно амбициозния кмет на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов се е справил отлично със задачата си да сближи Каракачанов и Радев.

Господинът с многото титли е масон от ложа „Сила” и връзката му с президента е точно по линия на братята зидари.

Иначе доц. д-р инж. Симеонов се прочу след като изгони семейство сирийски бежанци от общината, забрани за се чества Хелоуин и по време на протестите беше един от най-активните участници, въпреки че е излъчен за кмет от коалиция на ВМРО и слабо познатата партия „Нова България”.

Впрочем, той е шеф на въпросната „Нова България”,  която е първата българска политическа партия, създадена в социалните мрежи през  февруари 2014 г. по негови думи.

Въпреки че е издигнат от ВМРО, а войводите бяха в управлението на страната, като министри – партньори на ГЕРБ, доц. д-р инж. Ивайло Симеонов беше всяка вечер сред агитките, които искаха оставка на Министерския съвет.

Магазин за Акумулатори

Връзката на кмета с Каракачанов, както обясняват запознати, е  направена от общия им приятел – войводата Николай Кънчев, който беше зам.-министър на екологията от квотата на ВМРО, а ресорът му бяха отпадъците. От своя страна Румен Радев не крие симпатиите си към кмета, като често посещава Елин Пелин и хвали трудолюбивия й управник.

Другата линия, по която Каракачанов е бил посъветван да пледира за президентска република, казват, че идва от офицери от бившата ДС. Както е известно, една голяма част от ченгетата  след промените се превъплътиха в майстори-зидари, членове на масонски ложи.

Самият Каракачанов има потомствена зависимост от бившите комунистически служби, понеже е бил агент на Шесто управление на ДС, за което е работил и баща му.

За Румен Радев пък стана известно, че става масон, докато служи в базата в Граф Игнатиево. Той е в една ложа с двама от съветниците си – скандалния Пламен Узунов, бивш шеф на МВР-Пловдив и Николай Копринков, който преди да се премести на „Дондуков” е кмет на пловдивското село Труд. Масон, но от ложа в София е и служебният премиер Стефан Янев.

https://skrapmetal.net/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%81%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%bd/

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ