8.8 C
София
петък, април 19, 2024

Рецепта за вечеря: Кето пица с бекон

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Необходими продукти:

За блата:

1 брой средно голям карфиол

2 яйца

30 грама пармезан, настърган

За гарниране:

Проверка по рама

1/2 чаена чаша доматено пюре

100 грама бекон

босилек 20 листа

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пица с блат от карфиол е подготовката на карфиола, пише Supichka. Избирате средно голяма глава карфиол, измивате я добре, почиствате от листата и пънчето и с помощта на кухненски робот на ситно. Поръсете получената каша от карфиол със сол и разбъркайте, а след минимум 5-10 минути, отцедете от водата, която ще се отдели. Колкото по-суха смес получите – толкова по-добре. Към отцедения карфиол, добавете яйцата и настъргания пармезан до получаване на хомогенно тесто.

В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, след което разпределете тестото от карфиол на равномерен блат. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, или докато придобие леко розов цвят.

Магазин за Акумулатори

След като блатът е готов го извадете от фурната и оставете да се охлади за около 5 минути. Намажете блата с доматеното пюре, а върху него разпределете нарязания на ситно бекон. Печете още около 10 минути във фурната. След изваждане на кето пицата от карфиол от фурната, накъсайте моцарелата и я разпределете върху пицата. Преди сервиране поръсете с листенцата босилек.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ