8.8 C
София
петък, април 19, 2024

Рецепта на деня: Шоколадова торта с джинджифил

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Необходими продукти:

450 гр бял шоколад, нарязан

300 гр несолено масло

500 гр заквасена сметана

3 чаши брашно

3 ч. л. смлян джинджифил

Проверка по рама

5 яйца, разбити

300 гр захар

За глазурата:

160 гр пудра захар

200 мл сладкарска сметана

200 гр бял шоколад, нарязан

Магазин за Акумулатори

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160°C. Поставете шоколад и масло в топлоустойчива купа върху тенджера с леко кипяща вода (не позволявайте на купата да докосва водата) и разбъркайте, докато стане гладка. Охладете за 10 минути, пише acatualno.com.

Поставете останалите съставки в голяма купа. Добавете охладена шоколадова смес и с помощта на голяма бъркалка или шпатула разбъркайте до гладка смес. Изсипете в подготвената тава и печете в продължение на 1 час, докато се оформят ръбовете (центърът все още ще се клати). Свободно покрийте с фолио и печете още 1 час 20 минути или докато клечка за зъби, вкарана в центъра, излезе чиста. Поставете я да се охлади напълно.

За глазурата поставете захар и 2 чаши вода в малка тенджера на умерен огън. Гответе за 3-4 минути, докато се образува златист карамел. Добавете 2 чаши топла вода (карамелът ще попие, но ще се събере отново, когато заври). Оставете да къкри, след това постепенно разбийте сметана и оставете да заври. Поставете шоколада в топлоустойчива купа и изсипете горещия карамел. Оставете настрана за 2-3 минути, след това разбъркайте, докато се разтопи. Охладете леко, изсипете глазурата върху тортата, оставяйки да капе отстрани.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ