7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Решиха съдбата на дознателката, издавала информация на любовника си Боклука

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Присъда от година и половина с изпитателен тригодишен срок получи бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева, която помагаше на любимия си криминално проявен Владо Бойчев, по прякор Боклука.

Тя ще бъде лишена и от правото да работи като дознател, ще трябва да плати и разноските по делото.

Ето какво съобщиха от Районен съд-Благоевград:

Районен съд – Благоевград одобри постигнато споразумение между Районна прокуратура – Благоевград и Р. К. – бивш разследващ полицай, за извършени от нея престъпления по служба, разгласяване на информация, лъжесвидетелстване и лично укривателство.

Състав на Районен съд – Благоевград, прецени че постигнатото между държавното обвинение и обвиняемата – Р. К. споразумение е законосъобразно и непротиворечи на морала.

Проверка по рама

Съгласно споразумението обвиняемата Р. К. се признава за виновна за всички повдигнати обвинения срещу нея и се съгласява да и бъде наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 /една/ година и 6 /шест/ месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да бъде отложено за срок от 3/три/години.

Освен това обвиняемата се наказва с лишаване от право да заема държавна длъжност „разследващ полицай“ по смисъла на чл.37, ал.1,т.6 НК, изискваща юридическо образование за срок от 1/една/ година.

Направените разноски по делото ще бъдат заплатени от Р. К.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

БЛИЦ припомня, че през м. май 2015 г. обвиняемата започнала работа като „младши разследващ полицай“ в Районното управление на ОД на МВР гр. Благоевград. Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама, през м. декември 2016 г., ѝ било разпределено разследването по случая. С оглед събраните данни, съпричастност към престъпното деяние имал Владимир Бойчев (на 32 години).

Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута. В изпълнение на служебните си задължения, обвиняемата предприела действия по възложеното ѝ разследване – призоваване на Бойчев за извършване на процесуално – следствени действия с негово лично участие. Обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни.

Магазин за Акумулатори

Кьосева не не изпълнявала задълженията си по служба, бездействала, не извършвала своевременно и коректно необходимите действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и разкриване на обективната истина в рамките на разумния и законоустановен срок, се казва в обвинителния акт на прокуратурата .

Многократно Розалина Кьосева посещавала любимия си в затвора ,като изнасяла данни за магистрати и колеги ,които затворникът ползвал . Почти три години Кьосева продължава сагата ,която костваше кариерата на баща и ,дългогодишният полицай Георги Кьосев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ