18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

РИК във Велико Търново иска по-ранни консултации за съставите на секционните комисии

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Районната избирателна комисия във Велико Търново настоява консултациите за съставите на секционните комисии да бъдат проведени по-рано, за да има възможност през месец март да бъдат ваксинирани и с двете дози хората, които пряко ще участват в изборния ден.

Районната избирателна комисия днес встъпи в длъжност. За осигуряване на противоепидемичните мерки в работата на 15-е ѝ членове областната управа във Велико Търново осигури още една зала и така комисията има на разположение четири помещения. Предстои членовете на РИК да заявят желанието си за тестване за антитела и след това за ваксинация, посочи председателят на комисията Десислава Йонкова и поясни какви са двата варианта, ако член на РИК се разболее от Covid-19 или други заболяване, което предвижда по-дълъг болничен:

„Централната избирателна комисия да го смени с резервите или за периода на неговото отсъствие да назначи друго лице, което да го замества“. 

Има поне три варианта за разширение на противоепидемичните мерки в изборната нощ при предаване на изборните книжа и бюлетините на РИК в областната управа, коментира областният управител проф. Любомира Попова:

„Разбира се, че мислим за хората, тъй като около 412 са секциите, по трима представители ще пристигнат в нашата сграда“.

Проверка по рама

Средно по девет безработни се състезават за едно свободно работно място. Това сочат новите данни на Агенцията по заетостта към декември 2020-а година. Най-силна е конкуренцията в област Търговище, където 24 души се борят за една вакантна позиция, а най-малко са в област Русе – по четирима.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ