7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Румен Петков: Мерките срещу пандемията са откровен медицински фашизъм

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Начинът, по който бяха заръчани ваксините, е израз на най-бруталната и груба корупция на европейско ниво. Това заяви пред медиите във Варна председателят на ПП АБВ Румен Петков, след като представи водача на листата на партията за предстоящия вот в морската столица доц. Атанас Мангъров.

Петков коментира пандемията, посочвайки, че през миналата година в България са починали с 18 000 души повече, в сравнение с предходната, като по данни на Националния статистически институт 7600 от тях са с COVID-19.

„През 2019-та година близо 18 000 души са починали от рак, а 70 000 със сърдечно съдови заболявания. Интересно тогава защо е тази чувствителност в България не беше развита? Но факта, че от тези 18 000 – 7600 са с коронавирус, означава, че правителството е по-смъртоносно от COVID-19, защото тези повече от 10 000 души са починали в резултат на хаос, в резултат на неспособност да се овладеят процесите и в резултат на страха, който беше наложен. Страх, който възпря много хора да отидат до болниците, за да получат помощ“.

Петков отново подчерта, че предприетите мерки срещу пандемията са били абсолютно неадекватни, особено в частта за разписаните по болници легла за заболели от коронавирус, което е направило невъзможно да бъдат обслужвани пациенти с други заболявания. И не на последно място е психозата, която е наложена в населението и е довела до рязко увеличаване на домашното насилие.

Румен Петков коментира и ваксините.

Проверка по рама

„Един прост пример. По плана на националния ваксинационен щаб, първата вълна на ваксинираните наброява 243 000 . В деня, в който министъра на здравеопазването обяви, че отиваме към ваксиниране на третата група, от първата група бяха ваксинирани едва 17 000 души, т.е. 7%. Кого лъжем и за какво се лъжем? Продължавам да считам, че начинът, по който бяха заръчани ваксините е израз на най-бруталната и груба корупция на европейско ниво. Поръчаха се едни ваксини, за които не беше извървян целия път на техния анализ и преценка на годността, както и въздействието върху човешкия организъм. Сега виждаме, че някои държави членки на ЕС ограничава прилагането им върху хора на възраст от 18 до 55 години, други държави, извън ЕС – въобще забраниха тази ваксина на своя територия, а ние сме я поръчали в многомилионен тираж“.

Председателят на ПП АБВ изрази надежда във Варна да се състои сериозен дебат между доц. Мангъров и министърът на здравеопазването проф. Ангелов за мерките и излизането от състоянието, в което е държавата.

Румен Петков посочи, че миналата година от партията са коментирали, че държавата върви към мерки, говорещи за откровен медицински фашизъм. „Тогава бяхме обвинени в това, че разпалваме страстите и това няма да се случи. За съжаление обаче, насилието към ваксинация вече е факт. Насилието се изразява по следния начин – в тази фирма ще започнете работа, само ако сте ваксиниран, в самолета може да се качите, само ако сте ваксиниран, в тази държава може да влезете само ако сте ваксиниран и т.н. Това е форма на насилствена ваксинация“, посочи Петков и припомни уверенията от най-високо ниво, че това няма да бъде допуснато.

„Тук по естествен път излиза и въпросът за ценностната система на Европейския съюз, в чиято основа са свободното движение на хора, стоки и услуги. Когато ние посегнем на свободното движение на хората, ние посягаме на цялата устойчивост на Европейската общност, като поставяме под въпрос неща, които са били във фокуса на обществения стремеж десетилетия наред. Демокрация е преди всичко обществена потребност, а не толкова и само норма на управление. Затова от АБВ търсим подкрепата Ви, за да върнем нормалността и да предотвратим неща, които могат да деформират европейската ценностна система“.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ