32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Сайтът на БНР е носителят на Голямата награда „Сирак Скитник 2020“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ваня Вълкова, директор на дирекция „Дигитални проекти“, прие наградата от председателя на Обществения съвет на БНР д-р Милен Врабевски.

Интернет сайтът на Българското национално радио е носителят на Голямата награда „Сирак Скитник 2020“. Годишните награди на БНР, които се определят от Обществения съвет на медията, бяха връчени на церемония, която се проведе дигитално в навечерието на Световния ден на радиото.

„2020 година беше необичайна и изненадваща. Тя даде възможност на всеки един от нас да открие новатора у себе си. Придобихме нови умения и техники за създаване на стойностно съдържание, така че нашите слушатели да намират творчеството ни без ограниченията на линейната аналогова действителност. Усвоихме нови похвати в журналистическия разказ. Търсим и намираме нови аудитории с нови рубрики и предавания в ефира и в интернет. И затова повече от всякога в Българското национално радио сме призвани да опазваме и развиваме богатството от обективна журналистика и култура, което Сирак Скитник ни завеща. Нека продължим да даряваме светлина!“ – с тези думи генералният директор на БНР Андон Балтаков поздрави слушателите и зрителите.

 

Голямата награда „Сирак Скитник 2020“ получи сайтът на Българското национално радио. Решението на Обществения съвет на БНР обяви неговият председател д-р Милен Врабевски, който връчи приза – статуетка на Вежди Рашидов. Ваня Вълкова, директор на дирекция „Дигитални проекти“, прие наградата с думите: „Изпитанието Covid ни показа, че в моменти, когато информацията е разнопосочна и не винаги вярна, хората се обръщат към обществената медия. В кризисните месеци сайтовете на БНР отбелязаха рекорден трафик от над 2 милиона влизания месечно, а за цялата година постигнахме 60% увеличение на онлайн потребителите. Тази награда е признание за труда на колегите“.

Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе, спечели Наградата за радиожурналистика 2020.

Проверка по рама

Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе, спечели Наградата за радиожурналистика 2020. Призът е индивидуален и се връчва за открояващо се присъствие пред микрофона и за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година. „Програма „Хоризонт е свобода!“, каза Ася Пенчева при получаването на наградата.

Четвърто издание на проекта „Приказни истории с БНР-Бургас“ спечели Наградата за радиопредаване/радиопроект /мултимедиен проект/музикален проект на БНР за 2020. Призът е колективен и се връчва за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година. Наградата получи директорът на БНР-Бургас Кирил Костадинов и каза: „Искам да благодаря на Обществения съвет, че оцени по достойнство този толкова обичан и ценен за всички нас проект, насочен към младежката ни аудитория. С такива проекти в полза на обществото се гордеем и по този начин разбираме нашата обществена функция – не да само да информираме, но и да образоваме, забавлявайки“.

Директорът на БНР-Бургас Кирил Костадинов

Наградата „Златен глас“ на фондация „Надежда Дженева“, учредена от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му – дългогодишен водещ в Българското национално радио, за пръв път в историята си беше връчена на екип. Носителят на приза за 2020 г. е програма „Хоризонт“. Статуетката на Васка Емануилова прие директорът на програма „Хоризонт“ Даниела Якова с думите „Наградата се връща у дома“.

Директорът на програма „Хоризонт“ Даниела Якова

Снимки: Ани Петрова, БНР

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ