15.8 C
София
петък, февруари 23, 2024

САЩ: „Джонсън и Джонсън“ изостава с производството на своята Covid ваксина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Джеф Зиенц, координаторът на Белия дом по въпросите на коронавирусната пандемия, обяви в сряда, че компанията „Джонсън и Джонсън“ (Johnson & Johnson) ще има само „няколко милиона“ дози на склад от разработената от нея коронавирусна ваксина по времето, когато тя бъде разрешена за употреба от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ по някое време до края на февруари, предаде Ройтерс.

След като ваксината на J&J бъде разрешена за спешна употреба, федералните и здравните служители очакват увеличаване на нейното производство.

Тъй като държавните служители в цялата страна разчитат на въвеждането на еднодозови ваксини, каквато е и тази на Johnson & Johnson, „Белият дом ще направи всичко, което може да свърши с компанията, за да ускори графика за доставки“, допълни Джеф Зиенц.

Понастоящем правителството на САЩ осигури 100 милиона дози от ваксината на J&J, които ще бъдат раздадени до края на юни. Досега над 39,7 милиона американци са получили поне първа доза от двудозовите Covid ваксини на компаниите Pfizer и Moderna.

Вчера стана ясно, че дъщерното дружество на „Джонсън и Джонсън“ (Johnson & Johnson) – Janssen-Cilag International N.V. е подало заявление в Европейския съюз за условно разрешение за пускане на пазара на разработената от компанията ваксина срещу коронавирус, наречена Covid-19 Vaccine Janssen.

Проверка по рама

Европейската агенция по лекарствата очаква ваксината да получи одобрение към средата на март.

Брюксел вече е поръчал 200 милиона дози от препарата на „Джонсън и Джонсън“ с опция за допълнителни.

Изявлението на Джеф Зиенц обаче може да да постави под въпрос възможността за изпълнение в срок на доставките на ваксината на J&J и за ЕС.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ