17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

САЩ: Иран може да има ядрено оръжие до три месеца

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Иран вече е способен да обогати ядрен материал до ниво за производство на оръжие за три до четири месеца, предаде агенция БГНЕС.

“Резултатът днес е, че Иран е много по-близо до възможността да произвежда ядрени материали за оръжия, отколкото когато Съвместният цялостен план за действие за ядрената програма на Иран беше в сила. Така нареченото време за пробив, от което Иран има нужда, за да произвежда ядрени материали се е увеличило с една година”, заяви каза Блинкен в интервю за Националното обществено радио на САЩ.

Според държавния секретар е необходимо да се работи за по-дългосрочно и сериозно споразумение. “Ако се върнем към споразумението, ако Иран се върне, за да се съобрази със сделката, и ние направим същото, тогава ще трябва да работим за по-дългосрочно и сериозно споразумение,” добави той. Блинкен смята, че подобно споразумение трябва да обхваща иранската програма за балистични ракети и предполагаемите дестабилизиращи действия на Техеран в други страни.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ