19 C
София
петък, юни 14, 2024

Световната автомобилна индустрия разчита на тайвански производители на чипове

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Автомобилните производители по цял свят към момента изпитват затруднения поради липсата на чипове. В тази връзка водещи производители на чипове от Тайван ще се ангажират да осигурят необходимото количество за световната автомобилна индустрия – това заяви наскоро министърът на икономиката Уан Мей-хуа.

След среща с представители на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), United Microelectronics Corp (UMC), Vanguard International Semiconductor Corp и Powerchip Semiconductor Manufacturing Co Уан заяви, че компаниите са се съгласили да приоритизират производството на чипове за коли, като ще се опитат да оптимизират производствените си линии, за да увеличат капацитета. Преди това обаче, те ще трябва да се допитат и до останалите си клиенти, за да видят дали те са готови да приемат намаление или забавяне на поръчките в полза на автомобилната индустрия.

Глобалната пандемия, причинена от коронавирус, намали поръчките на автомобилни чипове, докато търсенето на чипове за информационни и комуникационни технологии и 5G приложения нарасна. Сега, когато търсенето на автомобили се върна към обичайните си нива, тайванските производители на чипове вече работят с пълен капацитет, което се оказва и проблемът пред автомобилната индустрия, каза Уан, като допълни, че европейки, американски и японски представители са използвали дипломатически канали, за да се обърнат към министерството с молба за помощ от името на своите автомобилни производители.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ