1.5 C
София
петък, април 19, 2024

Световният ден на радиото е

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Генералната Асамблея на ООН през 2012 г., за Световен ден на радиото е обявен 13 февруари – рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации.

БНР чества празника с различни програмни инициативи от самото начало на обявяването му, а за втора поредна година церемонията по връчването на наградите „Сирак Скитник“ се състоя в навечерието на Световния ден на радиото.

Тази година организаторите от ЮНЕСКО призовават радиостанциите по целия свят да отбележат празника под наслов „Нов свят, ново радио: еволюция, иновация, свързаност“, като честват не само 10-та годишнина на празника, но и навършването на повече от 100 години от началото на радиоразпръскването.

И днес, радиото е най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие сред своята изключително многообразна аудиторията. Радиото оцелява през десетилетията благодарение на непрекъснатото си развитие и на силната свързаност със своите слушатели. Затова и мотото на тазгодишното честване е разделено на 3 подтеми:

·  Еволюция – светът се променя и радиото се развива, като повече от век е гласът на нашето общество, а музиката задава ритъма на живота ни.

Проверка по рама

·  Иновация – радиото използва иновативни подходи и прилага новите технологии, за да се адаптира към непрекъснато променящите се навици, поведение и начин на живот на обществото и аудиторията.

·  Свързаност  – от самото начало на своето създаване радиото играе важна социална роля, като предоставя възможност на хората да се информират и да се чувстват свързани не само с общността и региона, в който живеят, но и с целия свят – дори когато той се преобръща с главата надолу.

Повече информация за Световния ден на радиото можете да намерите на специално създадения от ЮНЕСКО уеб сайт: www.worldradioday.org

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ