14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Свободните демократи на Софиянски и Съюзът на комунистите са в коалиция за вота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Една от любопитните формации, допуснати от ЦИК до участие на парламентарните избори на 4 април, е коалиция, наречена „Граждани от Протеста“, разкрива offnews.bg.

На пръв поглед обединението е от типа „орел, рак и щука“. В него рамо до рамо са партията, основана от бившия син кмет на София Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи и… Съюза на комунистите в България, който се бори за национализация на големите предприятия, излизане от НАТО и предоговаряне на членството ни в ЕС.

Заявлението за регистрация от коалиция „Граждани от Протеста“ е подписано от Светозар Стоянов Съев, представляващ коалицията.

Към него са приложени:

1. Решение за образуване на коалиция „Граждани от Протеста“ от 13.02.2021 г. за участие в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. между партия „Българската левица“, партия „КОЙ – Компетентност, отговорност и истина“, партия „СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ“, партия „БЪЛГАРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПАРТИЯ“ и партия „Съюз на комунистите в България“, подписано от лицата, представляващи партиите, и подпечатано с печатите на участващите в коалицията партии.

Проверка по рама

Според подадените документи коалицията ще се представлява от двамата съпредседатели Светозар Стоянов Съев и Пейчо Димитров Касъров.

Вероятната цел на въпросното обединение е да привлича гласоподаватели с профил сходен на симпатизантите от формацията „Изправи се! Мутри вън!“, водена от Мая Манолова и Отровното трио, която се асоциира със започналите през лятото масови протести за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

OFFNews потърси Стефан Софиянски за коментар по темата, но той не отговаряше на мобилния си телефон.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ