16.6 C
София
петък, март 29, 2024

СЗО признава, че естественият имунитет срещу COVID-19 може да бъде толкова ефективен, колкото ваксината

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Световната здравна организация публикува документ на 10 май 2021 г., озаглавен „Естествен имунитет COVID-19“, в който те стигат до заключението, че естествената инфекция на covid може да осигури подобна защита срещу симптоматично заболяване като ваксинацията, поне по време на наличния период на проследяване.

В нов документ, публикуван на 10 май 2021 г. относно имунитета срещу COVID-19, Световната здравна организация признава, че естественият имунитет, произведен от инфекцията, може да бъде толкова ефективен, колкото ваксинацията.

Този научен доклад замества документа на СЗО, озаглавен „„ Имунитетни паспорти “в контекста на COVID-19“ , публикуван на 24 април 2020 г., и заключава, че „последните доказателства сочат, че естествената инфекция може да осигури подобна защита срещу симптоматично заболяване като ваксинацията, поне през наличния период на проследяване . “

Според статията четири големи проучвания от Обединеното кралство, САЩ и Дания са изчислили, че инфекцията с SARS-CoV-2 осигурява 80-90% защита срещу реинфекция до 7 месеца и до 94% защита срещу симптоматично заболяване …

Те също така заявяват, че не е ясно колко дълго може да продължи общата защита и че това може да се различава в зависимост от тежестта на заболяването. За други човешки коронавируси, които причиняват обикновена настинка, антителата продължават най-малко една година след заразяването, докато антителата срещу MERS-CoV и SARS-CoV-1 са по-тясно свързани и причиняват, съответно, източен респираторен синдром. синдром, може да се открие в продължение на години.

Не забравяйте, че никой от производителите на тази експериментална ваксина срещу COVID-19 не гарантира имунитет след шест месеца в най-добрите случаи, а също така признава, че ваксинираните могат да продължат да заразяват, което, като се има предвид големият брой реакции, нежелани реакции, които са докладвани по целия свят и знаейки, че естественият имунитет без ваксина може да бъде също толкова ефективен, отново ни кара да си зададем въпроса, който вече си зададохме през декември 2020: Каква полза от ваксината срещу COVID-19?

„Последните данни показват, че естествената инфекция може да осигури подобна защита срещу симптоматично заболяване като ваксинацията, поне за наличния период на проследяване . 

Проверка по рама

Нараства натискът да се приеме ваксината

Въпреки че самата СЗО признава, че естествената инфекция може да предложи подобна защита срещу симптоматично заболяване като ваксинацията и дори да знае всички нежелани реакции, които тези експериментални ваксини вече причиняват (и тези, които все още не са известни в средносрочен и дългосрочен план), виждаме нарастващо увеличаване на усилията да накара населението да приеме ваксината като единственото решение за „връщане към нормалното“.

Само седмица след публикуването на този актуализиран документ на СЗО, официалният акаунт в Twitter на Световния икономически форум публикува публикация, която за мнозина може да се тълкува като заплаха, в която те казват: „Вземете вашата ваксина covid-19, можете да се изправите пред последствията на вашия работодател “ , което означава, че ако човек реши да не се ваксинира, той може да загуби работата си.

Imagen

Би било удобно да напомним на Клаус Шваб, президент на Световния икономически форум , че Всеобщата декларация за биоетиката и правата на човека на ЮНЕСКО установява в своя член 6.1. че „всяка превантивна, диагностична и терапевтична медицинска намеса ще трябва да се извършва само с предварително безплатно и информирано съгласие на заинтересованото лице, въз основа на адекватна информация“ , и в неговия член 6.2. че „заинтересовано лице може да отмени съгласието си по всяко време и по всякаква причина, без това да води до някакъв недостатък или увреждане на тях . 

В допълнение, Нюрнбергският кодекс посочва , по отношение на медицинските експерименти, че „доброволното съгласие на субекта е абсолютно необходимо“ и че „експериментът трябва да бъде проектиран и базиран на резултатите, получени чрез предишни експерименти с животни и пълния знания за естествената история на болестта или изследвания проблем ” , нещо, което не се случва, тъй като произходът на болестта, възможните нови щамове и възможните неблагоприятни ефекти на тази експериментална ваксина все още са неизвестни.

Магазин за Акумулатори

По-конкретно, Нюрнбергският кодекс беше създаден, така че в историята да не се повтарят епизоди като тези, преживяни по време на Втората световна война, където експериментите, проведени от нацистите, бяха приложени върху затворниците от концентрационните лагери против тяхната воля, и двете и Всеобщата декларация за биоетиката и правата на човека на ЮНЕСКО са международни договори, които трябва да надделеят над едностранните решения на страните, които може да помислят да ги нарушат.

Но не става въпрос само за Световния икономически форум . В тази пропагандна кампания за доставка на ваксини на всяка цена виждаме някои действия, които са толкова нелепи, че граничат с комичното.

За да посочим няколко примера, щата Охайо ще провежда ежеседмично лотарийно теглене, при което ваксинирано лице ще има възможност да спечели милион долара, докато в Ню Йорк се предлагат безплатни понички , бира и марихуана , за да насърчат ваксинацията, освен пътувания с метро . Дори наскоро видяхме кмета на града Бил де Блазио да предлага вкусен хамбургер с картофи за всички, които решат да се ваксинират.

В Испания както Uber , така и Cabify предлагат безплатни пътувания и отстъпки за хората, които отиват да се ваксинират, и сме виждали кампании като тази, провеждана от Общността в Мадрид, в която известни личности, които нямат нищо общо с медицината или здравето, са били използвана биология, като Ana Rosa Quintana, Belén Esteban, Carmen Lomana, Antonio Resines или Emilio Butragueño, заявявайки, че ваксината е безопасна и че ваксинирането е от съществено значение. Общността на Мадрид и всички, които възнамеряват да се възползват от имиджа на знаменитости, за да популяризират ваксината covid, трябва да напомнят, че Върховният съд забранява използването на знаменитости в медицински реклами, поради което те нарушават закона.

С оглед на всички тези действия, които несъмнено изглеждат взети от някой сатиричен вестник или комедийно кино, е ясно, че те отчаяно искат да ваксинират. И е много вероятно кампанията за ваксиниране да не се развие според очакванията и може би затова те принуждават пропагандната машина до неподозирани граници.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ