32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Силно затруднено остава преминаването към Гърция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Силно затруднено остава преминаването към Гърция. От 5.00 часа тази сутрин гръцките власти отново въведоха ограничение за товарни автомобили на граничните пунктове с България. 

Възстановено е движението на превозни средства над 3,5 тона през граничения пункт с Гърция Кулата – Промахон. Временно обаче се ограничава движението през пункта Илинден – Екзохи за автомобили до 3,5 тона съобщиха от Пътната агенция. Причината за забраните е от гръцка страна заради лошо време и снегопочистване. 

На „Капитан Петко войвода – Орменион“, „Ивайловград“ и „Златоград“ забраната е за всички видове автомобили. На най-натоварения граничен пункт – „Кулата“ отново се образуваха километрични опашки от чакащи камиони.

Причината за забраните от гръцка страна е лошото време. Голяма част от пътната мрежа в южната ни съседка е заледена. Напълно е спряно движението по магистралата Атина – Ламия. 

Заради лошото време е в сила и забрана за преминаване на товарни автомобили през граничния пункт „Гюешево“ на границата с Република Северна Македония, съобщават от Гранична полиция. 

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ