8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024

Ситуацията с коронавируса в Бургас все още е сериозна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците поемат пациенти не само от града, но и от целия регион, както и от съседни области. Леглата в COVID отделенията в болниците в Бургас се заемат бързо, в момента се прави реорганизация, за да се открият нови легла за ковид пациенти. Това каза кметът Димитър Николов.

Управителите на болниците в Бургас са в непрестанна комуникация и проявяват изключителна солидарност, така че да осъществяват взаимопомощ помежду си.

Целта е да не остане необгрижен пациент, независимо от заболяването му. На места, където определени отделения се преструктурират в COVID сектори, пациентите се пренасочват към други болници, които ще ги поемат, уточни кметът.

„Предавам и молбата на екипите на „Спешна помощ“. А тя е: „Моля ви, доверявайте се на преценката на медицинските лица от линейките, както и на колегите им от триажите. Те най-добре знаят дали един пациент се нуждае от хоспитализация или е за домашно лечение“, заяви Николов. Той информира, че от направените проверки към момента за спазването на последните наложени по-строги мерки в Бургас са констатирани минимални нарушения и по отношение на носенето на маски, и по отношение спазването на вечерния час.

„Въпреки че ограниченията в Бургас са едни от най-строгите, искам да благодаря на тези, които проявяват разбиране и се съобразяват с тях. Така всички помагаме на здравните заведения и на медицинските лица, които преживяват изключително тежки дни“, добави кметът.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ