12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Снегът предизвика хаос в Гърция и Турция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес Гърция изпрати военни части на помощ за отстраняването на щетите от необичайния обилен снеговалеж в Атина, докато в съседна Турция виелиците продължават да създават трудности, съобщава Асошиейтед прес. Снеговалежите в Източното Средиземноморие достигат чак до Либия.

Бурята в Атина във вторник, описвана от властите като най-силната от 20 години насам, покри със сняг града и древните паметници и остави части ог града без електроснабдяване и вода, предава БТА.

Части на армията бяха изпратени в помощ на екипите на гражданската защита за разчистване на стотици повалени дървета, които засегнаха електрическата мрежа и препречиха пътища.

В района на Атина над 800 дървета са засегнали далекопроводи, а други стотици за били повалени на остров Евбея.

В сряда времето в Гърция се подобри, но сериозните проблеми продължиха на изток в Турция, където виелиците засегнаха северната част на страната. За първи път от 15 години сняг валя и в Североизточна Либия, а заради преспите бяха затворени пътища и в Северна Сирия.

Проверка по рама

В Истанбул заледените пътища предизвикаха многобройни пътни произшествия, а според властите във високите части на града се е образувала до 50 см снежна покривка.

Анадолската агенция съобщи, че в окръг Аксарай, Централна Турция, са били ранени 22 души, след като автобус е излязъл от пътното платно на заледен път.

В Източна Турция се съобщава за затворени пътища и училища.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ