14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

София под снежна блокада – затвориха пътища, ограничиха маршрута на автобуси

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ на улиците в София. Работата на терен не е спирала и продължава и в момента поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка от ниските температури и снегонавявания, съобщават от Столичната община.

Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършват във всички 24 райони на Столична община, като приоритетно се почистват всички трасета, по които се движи обществения транспорт и основни улици в кварталите. Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път.

Извършват се обработки срещу заледяване и на вътрешно-квартални улици в „Оборище”, „Лозенец”, „Овча купел”, „Витоша” и др.

С цел извършване на обработки се затварят планинските пътища в Природен парк Витоша – Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове. Обработките в планината се изпълняват с опесъчаване.

Във връзка с обработките временно се скъсяват маршрутите на автобусите по линии 66, 63, 93, които се движат до планината. Линия 63 се движи до „Бялата чешма”, 66 и 93 – до площада на кв. „Драгалевци”. Автобусите от линия 123 се движат до кръговото кръстовище при „Ринг мол” на Околовръстен път.

Проверка по рама

Градският транспорт по всички останали линии се движи и изпълнява маршрутите си.

Почистват се пространствата при спирките на обществения транспорт и подходите към пешеходните подлези.

Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на терен и извършват обходи на място.

От общината напомнят на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ