22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

„Спаси София“: „Баш Майстори“ опъват кабели, София е разграден двор

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всякакви „Баш Майстори“ опъват кабели по улиците и тротоарите, по парапети, огради, стълбове и шахти, а обектите масово се свързват към мрежите със самоделни решения на око. Разграденият двор, в който Йорданка Фандъкова и ГЕРБ превърнаха града ни не само, че влошава градската среда и създава условия за чутовна корупция, но вече дава и жертви – при това сред децата на София. Това коментираха от Спаси София по повод смъртта на 16-годишно момче, причинена от токов удар.

„Настояваме Йорданка Фандъкова да разпореди извършването на цялостна проверка на законността на всички преместваеми обекти на територията на Столичната община. Вече изпратихме мотивирано искане до кмета от името на общинския съветник Борис Бонев“, посочиха още от организацията.

Масово Главният архитект и районните администрации класифицират преместваеми обекти като “мобилни търговски съоръжения”, “слънцезащитни тенти“ и “ветробрани“, за да заобиколят процедурите, за да намалят стойността на наемите им и да избавят собствениците им от съответния контрол и санкции.

А санкции има – на хартия, глобите за нарушения или незаконно поставени обекти са до 50 000 лв. На практика, наложените глоби са КРЪГЛА НУЛА.

В паркове като Борисовата градина, Южния парк и други има десетки напълно незаконни обекти.
Дори законните обекти са пълни с нарушения като редовно се разполагат на неправилни места и заемат площ, многократно надхвърляща разрешената.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ