България

Спецпрокуратурата разследва организирана престъпна група за незаконно получаване на средства от ЕС

Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за незаконно получаване на средства от Европейския съюз, администрирани от Държавен фонд „Земеделие“.

Има задържани лица за срок от 24 часа, съобщиха от държавното обвинение, без да уточняват колко са те и какви позиции заемат. 

Акцията се е провела вчера в София, Годеч и Костинброд. Тя е съвместна на Антикорупционната комисия и Спецпрокуратурата.

През вчерашния ден и от двете институции отказваха коментар. Единственото, което каза в късния следобед председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров беше:

„Акцията, както и всяка друга акция, която в противодействие на корупцията като Дирекция в нашата комисия провежда е под ръководството на прокуратурата. Изявление всяка информация може да се дава след разрешение на наблюдаващия прокурор. Такъв е законът“.

Проверка по рама

Днес от спецпрокуратурата уточниха, че са извършени 18 претърсвания и изземвания в различни имоти и служебни помещения в община Годеч и в Софийската област дирекция по безопасност на храните. Иззети са множество книжа, документи и парични суми. Според неофициална информация разследването е във връзка със субсидии за животновъдно стопанство. Дали е така от пресъссъобщението не става ясно.

Не пропускай

Back to top button