4.4 C
София
петък, април 19, 2024

Спешна помощ от Москва! Путин обеща на Индия 22 тона материали срещу COVID-19

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руският президент Владимир Путин обеща на индийския премиер Нарендра Моди спешна хуманитарна помощ, в момент, когато Индия се изправя пред сериозен ръст на случаите на заразени с коронавируса, предаде Франс прес.

Владимир Путин информира Моди за „решението да се предостави на Индия спешна хуманитарна помощ“ от общо над 22 тона материали, се казва в изявление на Кремъл след телефонен разговор между двамата лидери. Руската помощ ще включва 20 машини за производство на кислород, 75 апарата за изкуствено дишане, 150 медицински монитора и 200 000 опаковки лекарства, съобщава Кремъл. Помощта ще бъде изпратена още днес.

В отделно изявление на руското министерство на индустрията се уточнява, че Русия изпраща лекарството фавипиравир – антивирусен препарат, използван за лечение на леки форми на коронавируса.

Путин и Моди са обсъдили и руската ваксина Спутник V. Вече бяха сключени споразумения за производството на над 850 милиона дози от нея в Индия, обясни БТА.

Индийската здравна система е подложена на натиск заради коронавирусната епидемия. Има недостиг на болнични легла в болниците, на кислород и на жизненоважни медикаменти. Резкият скок в броя на случаите на зараза се приписва на нов вариант на коронавируса и на мащабни политически и религиозни събирания в последно време, припомня АФП.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 надхвърли днес 200 000, като за първи път бяха регистрирани над 3000 жертви за 24 часа.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ