Последни

Спешни мерки! Кипър ускорява имунизационната си програма

Игра на Богове -Възходът на падението

Кипър значително ускорява програмата си за имунизация срещу коронавируса от днес. С увеличени доставки на препаратите и подобрения в организацията на кампанията седмично ще бъдат извършвани по около 85 хиляди ваксинации.

Страната е с население 880 хиляди души.

В момента Кипър разполага с налични ваксини, очакват се и увеличени доставки, което повишава капацитета на държавата за по-голям брой ваксинации, съобщи здравното министерство.

От началото на април до момента са направени над 100 хиляди имунизации.

От днес на ден ще се извършват по около 14 хиляди ваксинации, близо двойно повече от сега, достигайки 85 000 седмично, обяви министерството. Работното време на имунизационните центрове се удължава. Те ще бъдат отворени и в празничната Велика събота.

Частни медицински центрове предоставят своята инфраструктура и персонал на здравното министерство. Заявки за над 10 000 дози вече са подали 160 лични лекари, които също се включват в програмата. От следващата седмица те ще поставят ваксината на “АстраЗенека” на всички желаещи в своите пациентски листи, независимо от възрастовата група.

Проверка по рама

За започващия туристически сезон здравното министерство изготвя планове за ваксиниране на персонала на летищата, пристанищата, хотелите.

Кипър се стреми до края на юни да имунизира 65% от населението си.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button