28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Става още по-студено

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес времето ще бъде още по-студено, съобщи БНТ. В цялата страна е в сила предупреждение от първа степен за много ниски температури, на повечето места и максималните ще са отрицателни.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София, след минус 8° тази сутрин, утре ще бъде минус 10°. Максималните – от минус 4° до +1°.

Облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне, само в Дунавската равнина и в Източна България ще остане до умерен.

Студено ще се задържи времето в планините. Ще духа умерен северозападен вятър, който в повечето райони постепенно ще отслабва. По високите и открити части ще остане силен, с посока запад. Температурите по най-високите върхове ще паднат до минус 14°

В планинските курорти – от минус 10° на Алеко, минус 7-8° в Боровец и Пампорово до минус 4° в Банско. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ