22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Станишев: БСП трябва да подкрепи двойката Радев – Йотова

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„БСП трябва да се стреми да бъде убедително първа политическа сила, друга алтернатива няма“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

За предстоящите избори Станишев смята, че БСП има реални шансове да ги спечели. Дали това ще стане реалност за него всичко зависи от ръководството. Притесненията му са от липса на конкретика в посланията на столетницата.

„Румен Радев обяви кандидатурата си заради липсата на подкрепа от БСП. Президентът олицетворява желанието за промяна, БСП трябваше да се възползва от това. Партията трябва да подкрепи тази двойка за президентските избори“, категоричен е Сергей Станишев.

„Вътрешна опозиция в БСП никога не е имало, има хора с рзлични мнения, а коалиране с ГЕРБ би било безпринципно и неразбрано от нашите избиратели“, добави той.

Президентът на Партията на европейските социалисти смята, че подходът на ЕС за ваксините е бил верен и общото договаряне е правилно.

Проверка по рама

„Санкциите спрямо Русия не доведоха до нищо добро, няма резултати, винаги съм бил привърженик на диалога, не на санкциите“, каза той относно случаят с Навални и възможността за нови санкции.

„Има нужда от диалог и между Русия и САЩ, хубавото е че Байдън заяви, че САЩ иска да излезе от самоизолацията“, добави той.

По отношение на Северен поток и другите енергийни проекти Станишев смята, че мнението и действията на САЩ са базиранин на конкуренция.

По въпроса за РС Македония социалистът вярва, че българското управление две години не е казало нищо по отношение нарушаване Договора за добросъседство от страна на съседката ни.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ