10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024

Стела Балтова разкри, че тръгват проверки по Черноморието и обясни защо. (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

266 проверки са предвидени на концесионерите по Черноморието. От утре започват проверките. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова в ефира на Нова телевизия.

Тя уточни още, че след това ще обявят на сайта на Министерство по туризма цените на плажните принадлежности.

„Туристическият бизнес в България очакват всички туристи – и български и чуждестранни и са подготвени много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на  противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация“, заяви Балтова.

По думите й е от съществена важност от икономическа гледна точка почивката трябва да е изгодна.

„Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени. Предприехме мерки да предоговорим част от търговските условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а именно цените на плажните принадлежности. На 1 юни – утре, ще имаме решение с колко процента ще бъдат намалени цените.

Проверка по рама

Ние сме предложили да им намалим плащанията по концесиите, а те да понижат цените на плажните принадлежности между 50 и 100 процента. Някои дори предложиха те да бъдат безплатни”, посочи министърът.

Според министър Балтова 2021 е по-трудна  година от 2020-та, колкото и да изглежда, че ще има по-добро лято. По въпроса с ваксинирането на служителите в сектора срещу COVID-19 тя подчерта: „За целия туристически сектор има осигурен достатъчен брой ваксини. От тук насетне – това трябва да се превърне във фирмена политика. Това е елемент за добре дошли в България”.

Страната ни обмисля облекчения при влизане на туристи в страната. „От наша страна се обмислят безплатни антигенни тестове на ГКПП, за определени държави, за определено време. Организацията е трудна. Това е допълнителна финансова натовареност на бюджета“, подчерта министър Балтова.

novini.bg

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ