7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Страхил Делийски: Политическата ни система удари дъното

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Избирателната активност ще бъде най-голямата изненада на парламентарния вот. Поставени сме в безпрецедентна ситуация около COVID кризата. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Димитър Ганев, цитиран от Епицентър.бг.

Последните избори, които се проведоха по света по време на пандемия, имаха активност много под традиционната, добави той,

В България традиционно имаме проблеми с честността на изборния процес и това е критично за легитимността на управлението. В един момент може да се окаже, че технологичната част на вота, като например машинното гласуване, е по-важна за изборния процес от всичко останало, като например послания, връзките между партии и избиратели и т.н., заяви политологът Страхил Делийски.

Чисто политическата страна на въпроса явно ще остане на заден план. Ние сме в навечерието на едни избори, които както и да завършат, ще породят много повече проблеми, отколкото ще решат, добави той.

Проблемите с доверието заедно с ниската избирателна активност ерозират изборите. Ако това се случи, изборите могат да бъдат много тежко оспорени, посочи Димитър Ганев.

Проверка по рама

Може би е време да достигнем и това дъно на политическия процес. Политическата ни система е в много трагично състояние, може би трябва да се счупят изборите като инструмент за легитимиране на политическа власт, за да се разбере, че така повече не може да се продължава, подчерта Страхил Делийски.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ