Последни

Страшна находка потвърди легендата за зверствата на конкистадорите

Игра на Богове -Възходът на падението

Ужасяващата легенда за кървавите нападения, извършвани в Мексико от конкистадорите по заповед на Ернан Кортес, са намерили археологическо потвърждение – учените са открили останките на жени и деца от град, свързан с ацтеките, предава Блиц.

Жертвите били убити от конкистадорите, които по този начин решили да отмъстят за убийството на своите другари. Докладът за археологическото откритие е публикуван на официалния уебсайт на Националния институт по антропология и история на Мексико (INAH).

Учените са извършили разкопки на мястото на древния град Зултепек-Текоак – тук живеели хората Аколуа, съюзници на империята на ацтеките.

През 1521 г. Ернан Кортес заповядал на командира Гонсало де Сандовал да избие всички жители на Зултепек и по този начин конкистадорите решават да отмъстят на индианците, нападнали испански конвой.

Става въпрос за нападение, в резултат на което индианците са пленили повече от сто европейци и след това са ги убили зверски.

Проверка по рама

Жителите на Зултепек знаели, че ги очаква отмъщение, така че издигнали набързо защитни съоръжения. Но това не помогнало – отрядът на Гонсало де Сандовал влязъл в града без особени проблеми и се разправил с хората там, предимно жени и деца.

“Воините Аколуа са избягали от града, но жените и децата са останали. Конкистадорите не са пощадили никого – открихме десетки осакатени скелети, изгорени храмове и разрушени статуи на боговете”, отбелязват мексиканските археолози.

Учените добавят, че легендата за зверствата на конкистадорите в Зултепек е потвърдена.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button