18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Студ и мизерия в медицински център в Русе

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наводнени помещения, студ, мокри тавани и рушащи се стени – така изглежда сградата на действащата поликлиника в Русе. Но лекари има и в кабинетите си преглеждат пациенти, съобщи БНТ.
Д-р Нериман Панджар се грижи за здравето на над 2 хиляди души. Сред тях е Кемиле Еюбова, която зъзне, докато чака за преглед.

„Трябва да има кушетки, да седнем нещо и малко топлина например, то направо е лед. Ето седнах тука, духа“, казва Камиле Еюбова.

„Плащаме си наема и поддържаме, колкото можем. Но тези големи течове, които са по стените, тръбите са изгнили, наводняваме се непрекъснато“, каза д-р Нериман Панджар, общопрактикуващ лекар.
Най-големият проблем обаче е канализацията, защото е неправилно проектирана. За да се оправи трябва сериозна инвестиция, но понеже помещението е в жилищен блок, съседите не са съгласни да участват финансово.

„Много пари искат, никой не иска да дава от живущите пари“, каза д-р Нериман Панджар.
За здравното заведение отговаря общинското дружество Медицински център 1.

Проверка по рама

„Не поемат никакъв ангажимент за ремонт – нито за тоалетните, нито за чакалните, нито за външната мазилка. Хиляда пъти сме ги информирали…Гледат и вдигат рамене – нямали пари и толкова“, каза д-р Нериман Панджар.
„Аз съм доволна от лекарката и сестрите, те се грижат за нас, пък нека и другите да се грижат за тях“, каза Кемиле Еюбова.

Управителят на общинското дружество д-р Стоян Стоянов обясни за БНТ, че се опитват да правят ремонти, макар и усилията им понякога да остават напразни. Преди няколко години поправили покрива на здравния център, но съседи посадили там домати и той отново протекъл.

Освен това в договорите за наем с лекарите е включена клауза да правят сами текущите ремонти, затова и наемите им не са високи.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ