8.7 C
София
петък, март 29, 2024

Тази група хора не трябва да яде супа никога

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Супата открай време се смята за здравословно и леко ястие, но съществуват заболявания, при които супата може да бъде опасна, пише zdrave.to. Ето кои супи трябва да бъдат избягвани при различните заболявания:

Мазна месна супа. Това ястие, като супи от мазна риба, карантии и домашни птици, е с високо съдържание на холестерол. Следователно, при атеросклероза и нарушения на сърдечно-съдовата система, такива супи трябва да се изхвърлят oт менюто.

Освен това тлъстите супи са вредни за хората с заболявания на черния дроб и панкреаса.

Супи с гъби и боб, месни бульони. Препоръчва се да се отказват такива супи на хора с подагра. Тези видове супи са източници на пурини – вещества, които изострят развитието на подагрозни процеси.

Оризови супи. Те са противопоказани при хора с диабет.

Супа от киселец. Учените заключиха, че след термична обработка оксаловата киселина става неорганична и образува съединение с калций, в което хранителната ѝ стойност се разрушава. Освен това оксаловата киселина е в състояние да се натрупва в тялото и да се утаява под формата на кристали, отложени в бъбреците и пикочния мехур под формата на камъни.

Проверка по рама

Всякакви супи. Те са полезни само за хора със силен стомах и ниска киселинност. При наличието на пептична язва, язва на дванадесетопръстника или проблеми със стомаха, свързани с повишената ѝ киселинност, супите лесно могат да навредят.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ