Криминални

Тежък удар за Каплата

Игра на Богове -Възходът на падението

Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Ели Сколева, прекрати по време на разпоредителното заседание производството по НОХД 323/2021 г., с обвиняем за закана за убийство Васил Капланов-Каплата и изпрати делото по подсъдност на Районен съд – Несебър.

„Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, визирани в чл. 36, ал. 1 НПК, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието.

С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на съдия Скоклева.

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „Домашен арест“ в по- лека – „Подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, доколкото РС – Дупница не е компетентен като местно неподсъден да се произнася.

Определението не подлежи на обжалване.

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, даде ход по общия ред на делото за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия, с обвиняем Васил К.

Проверка по рама

По време на днешното разпоредително заседание са обсъдени въпросите по чл. 248 от НПК. По това дело, Васил К. е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 2000 лв.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button