8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Този пазар преживя „на-горещата“ седмица

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Само за седмица (бел. ред. 18-14 февруари 2021 г.) в Манхатън бяха продадени 38 луксозни жилища, сочат данните на агенцията Olshan Realty. Това е най-силната седмица на продажби от август 2016 г., отчитат анализатори. Общата цена на сделките е 351.5 млн. USD, като най-евтиният имот е на стойност малко над 4 млн. USD.

Успешната седмица е доказателство, че пазарът отчита ръст, благодарение на разпространението на ваксина срещу коронавируса, ниските лихви по ипотечните заеми, стабилността на фондовите пазари и значителните отстъпки, които продавачите правят.

Приоритет за клиентите са уединени имоти и тези, които разполагат с голямо външно пространство като балкони, дворове. Наличието на парк в близост до имота също е от голям плюс при продажбата му.

Силата на пазара не се ограничава само от въпросната добра седмица за продавачите на имоти в Манхатън. Като цяло началото на годината е силен сезон, а това, което се вижда през втората седмица на февруари е извън този период. Броят на тогава подписаните договори е най-висок от началото на юни 2017 г., а купувачите продължават да са активни.

Рязко оживление се наблюдава и на пазара на наеми в Манхатън. Като цяло пазарът на имоти в Ню Йорк започва да се възстановява. А в резултат на високото търсене в САЩ почти не остана резерв от жилища. „Имотите изчезват от пазара почти веднага след като са обявени за продажба. Средното време, за което имотите се продават падна до нива отпреди 5 години“, казва Джон Уолкъп, съучредител и главен изпълнителен директор на UrbanDigs.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ