8.7 C
София
петък, март 29, 2024

Тръмп се завръща! 2024 година е ключова в битката за Белия дом

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналистите по-ясно от всякога досега, че ще се кандидатира за президент през 2024 г., съобщава The Independent, цитиран от Агенция „Фокус“.

Според изданието думите на бившия държавен глава са отговор на речта на Джо Байдън пред Конгреса в сряда, която бележи първите му 100 дни като лидер на страната. В продължителна реч Байдън определи първите месеци от президентството си като време на „криза и възможности“ и провъзгласи, че „Америка отново е на крака“. Той се спря подробно на плановете за възстановяване на икономиката след пандемията от коронавируса и за справяне с извънредната ситуация в климата.

В статията се отбелязва, че след речта на президента, сенаторът от Южна Калифорния Тим Скот вече е изразил официалната гледна точка на Републиканската партия, но Тръмп не чака дълго и урежда интервю в любимия си телевизионен канал Fox News.

В интервю с журналистката Мария Бартиромо той каза, че „100%“ мисли да се кандидатира отново и обеща, че кампанията му ще бъде „много успешна“. В същото време той призова своите лоялни поддръжници да повярват в неговото движение „Направи Америка отново велика“ („Make America Great Again“).

Бившият президент също се обяви за „баща на ваксините“ и подчерта, че той заслужава по-голямо признание за борбата срещу коронавируса в САЩ. Доналд Тръмп обвини Байдън, че „унищожава на страната“ с имиграционната му политика на границата с Мексико и предупреди, че „убийци“ заливат страната от Централна Америка.

Освен това той многократно подчертава, че претърсването на апартамента на бившия му личен адвокат Рудолф Джулиани от федералните прокурори е било „несправедливо“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ