14.8 C
София
събота, април 20, 2024

Тук имотите поевтиняват

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ръст в продажбата на жилища и къщи се регистрира в Торонто през януари тази година спрямо същия месец на миналата. Основната причина е ръстът в търсенето на еднофамилни къщи, което доведе до ръст в цените, сочат данните на Регионалния съвет по недвижими имоти (TREB).

През първия месец на текущата година продажбите на имоти от вторичния пазар в Торонто са се увеличили с 52.4% на годишна база, до 6928 броя. Средната цена също отчита ръст от 15.5% за същия период, като достига 759 245 USD. Прирастът се дължи най-вече на поскъпването с 31.2% на еднофамилните къщи.

За същия период цените на жилищата отчитат спад от 4.7%, като в самия Торонто кондоминиумите са се обезценили с 8%, а в предградията отчитат лек ръст от 4.8%.

„Гледайки напред, може да очакваме, че стабилизирането на икономиката и увеличаването на населението в Торонто паралелно с масовата ваксинация ще поддържа ръста на продължаващото търсене на къщи и жилища под наем. В дългосрочна перспектива дефицитът в предлагането ще остане проблем, особено в нискоетажното строителство“, казва управителят на TREB Джейсън Мърсър.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ