22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Условна присъда за уличената в корупция шефка в НАП – Пловдив

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Окръжният съд в Пловдив постанови 2 години „лишаване от свобода“ с 4 години изпитателен срок Ренета Иванова /данъчен служител/ и потвърди мярката ѝ за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3 000 лева, съобщиха от пресцентъра на съдебната палата.

Р. И. е признала фактите в обвинителния акт и делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Определеното ѝ наказание от 3 години лишаване от свобода, е редуцирано с 1/3, така тя е получила присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Подсъдимата Ренета Иванова /началник отдел „Обработка на плащанията и задълженията“ в дирекция „Обслужване“ при ТД на НАП – Пловдив, временно отстранена от длъжност/ е призната за виновна за това, че на 18 февруари 2020 г. е поискала 4000 лева от Д. Н., собственик и управител на ЕООД в Пловдив, и на 24 февруари 2020 г. е приела 2000 лева от същото лице. Тя трябвало да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица при ТД на НАП по отношение на извършваната от тях проверка на дружеството на Д. Н., а именно – проверката да приключи без констатации за нарушения, или да бъде намален размерът на дължимите суми – неплатен и недължимо приспаднат данък, ако са констатирани нарушения.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ