20.8 C
София
петък, март 29, 2024

Усложнена пътна обстановка в някои области на страната заради снега

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Временно движението по магистрала „Хемус“ в област София е спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Проверка по рама

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция, гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин. 

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ