14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Феномен! 40-годишният Камбуров донесе победа на Берое във Враца със страхотен гол

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отборът на Берое надви Ботев Враца с 2:1 в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Пролетта при старозагорци започна още със завръщането на Мартин Камбуров, на когото му трябваха само 13 минути, за да се разпише отново със зеления екип. Нападателят реализира гол от дузпа в началото на мача, а малко след това Мартин Николов върна паритета. В добавеното време на мача обаче отново Камбуров донесе победата на старозагорци с уникална задна ножица.

Домакините стартираха мощно на хлъзгавия терен във Враца и само за две минути имаха две възможности за откриване на резултата. Първо Петър Атанасов се изправи очи в очи с Генадий Ганев, но стражът отрази, а секунди по-късно новото попълнение на врачани – Дориан Бабунски, нацели страничния стълб на вратата.

Въпреки вихреното начало за Ботев Враца, Берое съумя да поведе в резултата. В 13-ата минута Аласан Н’Диайе бутна Мартин Камбуров в наказателното поле, който побърза да се свлече на земята и си изработи дузпа. Очаквано, самият Камбуров стреля от бялата точка и въпреки хлъзгавия терен, отбеляза своя гол №247 в родния елит.

Домакините успяха да отвърнат моментално на попадението и след само 6 минути възстановиха равенството. Дориан Бабунски центрира добре към Мартин Николов, който с хубав удар с левия крак изпрати топката в мрежата на Ганев.

Последваха нови две възможности за Ботев, но и Бабунски, и Даниел Генов нямаха късмета да се разпишат.

Проверка по рама

В края на първата част врачани опитаха скоростна контраатака. Петър Атанасов получи диагонално подаване и достигна наказателното поле на старозгорци, където обаче Георги Ангелов го затвори и не позволи ново положение пред вратата на отбора си.

Второто полувреме стартира по идентичен начин с първото – с атака на врачани. Даниел Генов се възползва от грешка в беройската отбрана и опита да промени резултата, но Ганев улови. Малко по-късно стражът отново бе на точното място, за да опази вратата си при директен изстрел на Христо Златински от свободен удар.

В 67-ата минута миналият през школата на Реал Мадрид Бабунски опита атрактивно изпълнение от задна ножица, но топката нацели сглобката. Впоследствие кълбото се озова в краката на Даниел Генов, който го изпрати в мрежата на беройци, но страничният съдия вдигна флага си заради засада.

В самия край на мача Камбуров отбеляза попадение №248 в своята кариера и донесе победата на своя тим с уникален удар от задна ножица.

Така Берое взе трите точки с инфарктна победа и вече има 31 точки в актива си. Ботев Враца, от своя страна, не успя да стартира добре и въпреки множеството пропуски не успя да вземе нищо от срещата. Врачани остават на десето място с едва 15 пункта.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ