18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Фондация „За доброто“ осигури стипендии за 17 деца, които загубиха родителите си в пандемията

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Фондация „За доброто“ основа Фонд за деца на лекари, медици и учители, които починаха след боледуване от вируса Covid-19.  Намерението е да се изплаща  месечна стипендия от 500 лева на всяко дете до пълнолетието му или докато завърши средното си образование. Годишната стипендия за едно дете е 6000 лв.

За момента сме успели да осигурим стипендиите на 17 деца. Проведохме три обществени съвета, на които бяха одобрени тези деца и вече стипендиите се изплащат на месечна база към тях. Предстоят ни още три дечица, за които ще направим обществен съвет. В рамките на следващия месец и за тях също сме осигурили средства. Цялата кампания е дългосрочна, имайки предвид, че има деца, които в момента са на три годишна възраст, а нашата основна цел е да подсигурим месечна стипендия за тях до навършването на пълнолетието им“, каза в предаването „Закуска на тревата“ Надежда Рангелова от Фондация „За доброто“.

Ако имате възможност, можете да дарите средства като изпратите SMS на номер 17777 с текст DMS GEROI или с дарение по сметката на Фондация „За Доброто“. Дарения можете да направите и чрез Платформата.бг.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ