10.8 C
София
събота, април 20, 2024

Хамилтън е прекалено скъп за Формула 1

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Люис Хамилтън е прекалено скъп за Формула 1, заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко, цитиран от clubs1.bg. 77-годишният австриец смята, че заплатите на пилотите в Гран при трябва да имат горна граница. Един от най-обсъжданите аспекти по време на сагата с новия договор на седемкратния световен шампион с Мерцедес бе заплатата му. Дори след обявяването на контракта, който е едногодишен, информациите за това колко пари ще получи Хамилтън за 2021 г. варират от 30 до 55 милиона долара. Марко заяви пред RTL, че това е прекалено в настоящия икономически климат.

„Хамилтън просто е прекалено скъп за Формула 1. Затова заплатите на пилотите трябва да бъдат ограничени“, заяви Марко.

През 2021 г. във Формула 1 бе въведено ограничение на бюджетите. Тази година годишните разходи са лимитирани на $145 млн. В тях обаче не влизат заплатите на пилотите и тези на тримата най-високопоставени души в мениджърския състав.

Въпросът с лимита за възнагражденията на състезателите бе разгледан на последното заседание на F1 комисията. Бе решено да се създаде комисия, която да проучи нещата. В нея ще участват и пилоти.

Самият Хамилтън пък сподели в Инстаграм, че се подготвя за предстоящия сезон.

Проверка по рама

„Извинете, че отсъствам от известно време – съсредоточен съм и се подготвям за предстоящия сезон. Смятам се за късметлия, че имам време да се вглъбя и подготвя. Оставам положително настроен и се вълнувам за състезателната година, но искам да знаете, че мисля и за вас, надявам се да сте добре. Липсвате ми и нямам търпение скоро да ви видя – онлайн, ако не лично. Едно нещо обаче е сигурно: ще се състезавам с цялото си сърце за вас тази година!“

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ