Последни

Харизанов: Евтин вариант на “Съдебен спор” – това се случи в комисията на Мая Манолова

Игра на Богове -Възходът на падението

С обвинения в рекет, познанства с премиера и сделки за милиони завърши късно вечерта заседанието на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ. Освен бизнесмена Иван Илчовски, изслушан беше и предприемачът Иван Ангелов, когото Илчовски по-рано описа като ковчежник на властта. Стана ли ясно коя е Мата Хари и къде са златните кюлчета коментираха пред Нова тв политологът доц. Мария Пиргова и Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Не мисля, че някой разбра и не мисля, че г-н Илчовски знае. Той подхвърли някакво име, впоследствие се оказа, че въпросната жена е набедена. Така не се подхвърлят имена. Нека извади документи, нека покаже фиктивните обороти, за които говори, нека си разчистват сметките с Иван Ангелов. Очевидно има драма между тях, нека си я решават”, посочи Харизанов.

Политологът определи разигралите се вчера сцени в комисията на Манолова като “евтин вариант на токшоуто “Съдебен спор”.

Според доц. Пиргова за момента се виждат само обвинения, но те били необходими. „Ние сме поразени на нивото, на което се правят, поразени сме на нивото на нашите бизнесмени. Но все пак отнякъде трябва да се започне, за да се види какво е отдолу в нашето общество и какви са връзките на бизнеса с политиците”, добави тя.

Политологът е на мнение, че това се случва, защото в страната няма съдебна система и „прокуратурата бездейства”.

„Не е вярно, че прокуратурата не се е намесила при сигналите. При предишен такъв на г-н Илчовски за няколко месеца беше задържан действащ депутат, зам.-председател на земеделска комисия. Така, че категорично невярно е, че когато има сигнал, никой не се намесва”, отвърна ѝ Харизанов.

Проверка по рама
магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button