3.9 C
София
петък, април 19, 2024

Христо Иванов: САЩ постави Гешев в институционална невменяемост

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов, бивш правосъден министър, лидер на “Да, България”. Коментарът му идва в контекста на американските санкции по закона “Магнитски”, с които бе зашлевен огромен шамар на страната ни. Три лица попаднаха под ударите му – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. 

Фактологията в документа на Министерството на финансите на САЩ е налична, благодарение на работата на българските журналисти, смята Иванов. 

„САЩ предприема това действие в момент, в който вижда, че българското общество се пробужда и появата на сцената на политически формации, които назовават тези неща с имената им и имат програма за решение. Защото тогава има смисъл да се прави интервенция, има кой да поеме нещата и да си свършим работата“, посочи съпредседателят на “Демократична България”. 

Той заяви, че основната характеристика на действащия главен прокурор е затварянето на очите пред действията и особата на Делян Пеевски и липсата на проверка по отношение твърденията на бившия хазартен бос Васил Божков, че е давал подкупи на Бойко Борисов. 

ФрогНюз припомня, че в мотивите към санкциите за Божков е посочен “действащ политически лидер”, който е бил подкупван от бившия хазартен бос. Веднага започна със спекулирането кой стои зад това определение, а най-коментиран е именно Борисов.

ФрогНюз

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ