4.4 C
София
петък, април 19, 2024

Христо Кючуков за новата си книга „Въпреки всичко“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Наблюдавам обстойно какво става в България, а живея в Германия и съм запознат с това, което се е случило с евреите и ромите преди Втората световна война, затова в края на книгата съм сравнил днешна България с нацистка Германия на Хитлер“, поясни пред БНР акад. Христо Кючуков, езиковед, педагог, живее в момента в Берлин, ректор на Ромския изследователски център в Полша. Акад. Кючуков издаде последната си книга – “Въпреки всичко”.

„Като езиковед аз имам интерес към езика на омразата и как са били квалифицирани ромите и евреите във времето преди Втората световна война. Това се наблюдава сега в България, аз дори пиша един труд за езика на омразата в България“, каза още Кючуков.

Той заяви, че се страхува да не се завърнат отново в парламента патриотичните формации.

„Защото по време и на тяхното управление нещата в България се влошиха и голяма част от българите заради това напуснаха страната – етнически роми, евреи, турци…В чужбина за жалост има огромен капацитет от умни и здрави български граждани, които се реализират успешно и не е искат да се завърнат в родината си“, смята още акад. Кючуков.

По думите му в книгата „Въпреки всичко“ са включени 10 – тина интервюта с български роми и турци, които живеят зад граница, но все още милеят за родината си.

Още по темата в звуковия файл.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ