13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Хулиган нападна мъж и бременната му приятелка в столичния квартал „Овча купел“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мъж и бременната му приятелка са били нападнати на улица в София, прибирайки се към дома си. Инцидентът е станал на 14 февруари в столичния квартал „Овча купел”. Атакувал ги е непознат мъж, по думите им – без никаква причина.

Атаката над Петър Вълчев и Миланка Иванова става вечерта на празника на влюбените. Докато се прибират към дома им, двойката е настигната от непознат мъж пред гостилница на булевард „Монтевидео”.

„Чувам викове „Ела тука бе, ела тука” и виждам непознатото лице, което се насочва към мен с юмруци. Опитах да осъществя визуален контакт с него, с надеждата, че ме е сгрешил с някого”, разказа пред „Нова телевизия“ потърпевшият Петър Вълчев.

Вместо извинение мъжът получил удари в областта на главата пред очите на бременната му приятелка.

„Той стана още по-уверен и ме нападна с юмруци, което за мен беше абсолютно неочаквано. Удари ме по скулата и при обръщането ми настрани ме удари и в тила. Аз се изправих, обърнах се към него и го попитах „Кой си ти – да не си ме объркал с някой?” Той не отговори и се запъти към жена ми”, споделя Петър.

Проверка по рама

„Уплаших се първо за мъжа ми, защото имаха физически контакт. Слава Богу, до мен не достигна. Направи опит с жестове. Аз се скрих в съседен храст. Беше ме страх за собствената ми сигурност, а и за бебето ни. В петия месец съм бременна. Може би до вчера бях психически стресирана, но днес вече съм по-добре. И съм благодарна, че не се стигна до нещо по-фатално”, посочва Миланка. Съпругът ѝ успява да заснеме нападателя.

Веднага след това потърпевшите отиват и подават жалба в 6-о районно управление. Там се срещат с други две жертви на същото лице. Две непълнолетни момичета.

„Интересното е, че те са били нападнати с юмруци. Без да прави опит да им пипа чанти, вещи. Първо е нападнато едното момиче. Успяло е да избяга и да се обади на приятели. Другото момиче е било заплашено и е опитало да влезе в някакъв блок. Тогава агресивният мъж е нападнал някакъв младеж, който е искал да помогне на момичето”, разказва Петър.

Докато жертвите дават показания, полицията успяла да установи и задържи агресора. Следва втора среща лице в лице между него и потърпевшите в районното.

„Разпознахме го. Абсолютно отговаряше на описанието. Нищо не каза. Гледаше виновно. Не се извини”, споделя потърпевшият. Според Петър и приятелката му действията на извършителя не са били под въздействието на алкохол или наркотици.

Към момента нападателят остава в ареста. Образувано е досъдебно производство и предстои да стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение срещу него.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ