12 C
София
сряда, април 24, 2024

Царско село разгроми Арда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отборът на Царско село разби у дома финалиста в турнира за Купата на България Арда с 4:0 в мач от 26-ия кръг на първа футболна лига. Двубоят бе последен за двата тима преди старта на плейофите в елита и нямаше никакво значение за класирането. Емануил Манев (16, 33) и Андерсон Кордейро (45, 76) вкараха по два гола за победителите.

С този успех Царско село завърши редовния сезон осми с 34 точки. Тимът от Кърджали ще играе в първата шестица, след като е четвърти с 45 точки.

Домакините започнаха по-добре и още в 4-ата минута Димитър Костадинов отправи първия точен удар в срещата, но вратарят Иван Караджов улови топката. Играчите на Антони Здравков материализираха превъзходството си в 16-ата минута, когато Емануел Манев се разписа от пряк свободен удар за 1:0.

В 34-ата минута Стефан Христов подаде към свободния Емануил Манев, който шутира от границата на наказателното поле и прати топката точно под гредата за 2:0. Точно преди почивката Димитър Костадинов отправи удар с глава след центриране на Христо Попадийн, а вратарят Караджов изби топката, но Андерсон Кордейро притича и направи добавка за 3:0.

След почивката гостите започнаха по-активно и в 51-ата минута Александър Георгиев центрира, а Тонислав Йорданов игра с глава и вратарят Джони Пласид се намеси решително. Много бързо обаче домакините си върнаха контрола и в 76-ата минута вкараха четвърти гол във вратата на съперника. Защитниците на гостите не успяха да изчистят топката след центриране отляво и тя стигна до резервата Карим Роси, който опита удар. Получи се рикошет в крак на защитник и Андерсон Кордейро вкара с глава втория си гол в мача за 4:0.

В 81-ата минута Арда стигна до гол след центриране отдясно, но той не бе зачетен заради засада на Тонислав Йорданов.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ