Последни

Цветлин Йовчев: Руските шпиони у нас са действали арогантно

“Имаме доста сериозни съмнения, че има руска намеса във взривовете на складове у нас. Звено към министерството на отбраната на Русия са осъществили подобни действия на различни територии. Те имат издадени паспорти с поредни номера, имат телефон, който принадлежи на Министерството на отбраната на Русия. Доста високо ниво на небрежност”. Това заяви в “Неделята на NOVA” бившият ръководител на Контраразузнаването и ДАНС и бивш вътрешен министър – Цветлин Йовчев.

По думите му не можем да останем безучастни, тъй като един въоръжен конфликт между Русия и Украйна косвено би засегнал и нашата страна.

Според него твърде възможно е отговорът на Русия на едно решение на украинците в Донбас, да е въоръжен конфликт.

“Имаме данни за тяхно участие при опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Имаме основание да твърдим, че и в нашата страна е действала тази група, като е целяла такива остри мероприятия”, заяви експертът.

Йовчев смята, че притеснителното е, че са извършени с безобразно нисък професионализъм, това показва голяма небрежност или арогантност, или и двете, пример са паспортите.

“Удрят се складове с боеприпаси, за да ограничат възможността на Украйна да поддържа своите бойни способности”, смята той.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button