8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

ЧЕЗ: Недопустими са опитите да ни се вмени вина за смъртта на момчето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ЧЕЗ Разпределение определи като недопустими опитите да се вмени вина на компанията по случая със смъртта на 16-годишното момче в столицата. В отворено писмо до медиите от компанията посочват, че съдействат на контролните органи и се надяват, че търсенето на истината за инцидента няма да бъде повлияно от предизборни и политически конфронтации.

От ЧЕЗ задават редица въпроси към Столичната община, включително и защо ако обектът е бил незаконен, не са предприети действия по премахването му и не е издадена заповед за преустановяване на електрозахранването, което, според енергийната компания, води до извода за бездействие на компетентните органи.

От ЧЕЗ подчертават, че споменатата няколко пъти от представителите на Столичната община служебна бележка представлява официален документ, издаден от район „Триадица“ на същата Столична община, има изходящ номер, подписан и с печат. В документа е уточнено, че е издаден, за да послужи пред ЧЕЗ. Той удостоверява, че павилионът вече е бил поставен на посоченото място и е съществувал преди датата на издаване на документа.

В позицията се допълва, че ЧЕЗ Разпределение не е компетентен орган, който да извършва проверка на издадените от Общината удостоверителни документи и законността на обектите. Наличието на този документ показва, че обектът би следвало да е поставен при спазване на всички изисквания. В противен случай Общината не би трябвало да удостоверява неговото поставяне, а напротив – да издаде заповед за премахването му.

Фактът, че от 2011 година досега в дружеството не е постъпвала заповед за премахването му, респективно за преустановяване на електрозахранването, води до извода, че този обект е приеман от Общината за законосъобразен, се казва още в изявлението.

Проверка по рама

ЧЕЗ Разпределение очаква заповеди за прекъсване на тока на всички обекти в столицата, считани от Столична община за незаконни, независимо от документите, които Общината вече е издала за тях. Електрозахранването на всички тях ще бъде преустановено веднага, посочват още от ЧЕЗ.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ